danish

bismillahirahmanirahim

assalamualaikum.

so, basically this is what i watch when i miss my brother. He didn't speak much when he saw camera. Sebab dia nak pose buat peace yang tak menjadi je kat depan kamera. tak pon buat sign terbaik. oh, he's a big fan of boboiboy and upin dan ipin. haha.kids nowadays.

video
abaikan la suara wanita dalam video yang tengah mumbling in her kelantanese dialect.haha =.=

till next time.
assalamualaikum~

emo

bismillahirahmanirahim.

assalamualaikum.

haha.gambar kat bawah. gambar mase umoq 6 tahun.emo kan muka? biasalah, mase tu demam, tengok2 kena amik gambar of course la muke masam sangat2 tuh. Tapi kalau dah comel tu walaupon masam, tetap comel.ha ha ha. sila terima ayat bajet comel dari penulis, biasalah, bosan. Ade kaitan tak? haha =.=

cantik kan warna dinding? i paint my room by myself before masuk sem ari tuh.hihi

erk, sebenarnya xde ape pon saje gatal tangan nak menaip. yeah, cuti CNY is over. So, kat maktab la sekarang. kerja memang xsentuh la. Biasalah, pelajar contoh memang macam nih. Malam nie memang nak gigihkan diri la buat kerja. ok la, mau merajinkan diri buat kerja iron baju all those stuff. Kan da cakap memang post nie xde ape2 pon.haha.

okbai! assalamualaikum :)

p/s: boleh tak nak buat2 berdebar untuk esok. haha =.=

pantai

picture taken by an amateur.cewah munir amaturrr ;)
bismillahirrahmanirrahim.

assalamualaikummmm. I wish i can be a very hardworking girl, uploading the pictures she took during her reunion but no. Malam nie, this girl, takde mood..the internet is sloooowmo. So, we'll see, inshaAllah panjang umor esok i upload la..kat FB lagi nak upload..ye la, like 95% of the pictures have no me so, kena la upload, depa nak download buat kenangan abadi. Cewah. Aku pon tibe2 jadi pemalu bila orang nak amik gambar. oh nooo..nanti nak kawen ramai orang amik gambar so how? haha..poyo kan ayat?abaikan la..

ok la, semua orang rindu kite tau, esok pulak ade reunion SMIP, tepi pntai jugok.tapi taktau la boleh pi ke tidak..huuu..tengok la atas kelapangan diri..inshaAllah sampai..okey, as if they'll read my blog aku tulis ayat macam speech nih.

ok la, nak tidoq, tadi gatai pi tido lps asar memang la cari nahas kan? nasib baik tak buat perangai marah orang yang kejut dari tido. bad habit aite? that happened before, gara2 tido lepas asar..that's why, in Islam stated that we can't sleep after asar and also subuh..haaa..ingkar lagi kan da dapat balasan.eh, panjang pulak membebel.

kbai. assalamualaikum :)

new family

bismillahirrahmanirahim.

assalamualaikum!

nie gmbar peserta.

So, last week, during the 3 days weekend (sultan kedah had his bday on sunday, so cuti la ahad tu), me and my friends went to a daurah program called Ini Sejarah Kita. Wel, basically, it is a program to show you what is actually Islam. lots of new things gained there and I was thankful because chosen to be one of them. And among all of the best things I got there, the best is, the ukhuwah between the sisters. baru kenal 1 malam but sebak oo nak berpisah.huhu.But who knows, we'll meet again next time. inshaAllah :)

p/s: i'm home now and set my mind to change.inshaAllah He'll help me.

our murobbi

bismillahirahmanirrahim

assalamualaikum

huh, it's been a while since my last post. I'm a bit busy this few days. Busy la dengan benda di dunia nih and busy mencari bekalan ke akhirat sana. :)

Last week, well instead of having classes and all those stuff yang berkaitan dengan education, we have a few occasions. One of them is the farewell party for Miss Hakimah. I cried. really.Haha. She's my lecturer since my foundation years. Dulu Miss Kim ajar English Studies, which is literature la. Actually, she didn't like lit tapi her pedagogy is brilliant, alhamdulillah kelas kami semua lulus masuk degree.hihi. Then we met her again during our 2nd sem. She's teaching us Phonology. Like seriously, I'm not a grammarholic. Dari zaman foundation lagi grammar aku tunggang terbalik but this lecturer makes me love phonology. Walaupon satu sem je, tapi at least my grade increase. But suddenly, tahun nie dapat tau yang Miss Kim is going to leave us. She's going to Institut Bahasa Antarabangsa (IPBA). IPBA's students, u better treat her well. huu.but yeah, hopefully die akan sentiasa sihat walafiat bersama keluarga baru kat sana. And be a better lecturer. InshaAllah. 

we're about the same size kan? 


I'll miss u Miss Kim.

p/s: She's a Kelantanese. and ex-Farisian. :)

we are strong like badang!

bismillahirrahmanirrahim.

assalamualaikum! yeah, we are strong like badang! don't know who is badang? google it.haha. okey, yesterday morning, me and syahira safely arrived our campus. sampai je kolej, homesick selalu! haha.melampau tak? o please, baru sebulan stengah cuti, bukan 4 bulan lagi, ape barang u nak homesick patihah?

sebenarnye tak nak cerita pasal homesick. duduk kat kedah tak sampai 48 jam da rindu rumah, buat malu je.haha. semalam, memang sorang2 jadi badang la mengangkat barang dari bilik rehat sampai blok. blok aku dengan bilik rehat kalau dekat takpe nih jauh kot! kesian troli makcik cleaner kami buat transport barang.kau bayang la, aku punye kotak besar da 2, printer lagi, beg tarik gergasi lagi, beg silat lagi, bakul besar muatan 2 minggu baju lagi.hah.mau tak patah pinggang.erk.itu exaggerated la, tak patah pon, sakit ado..


sape kata dekat sila angkat tangan. kot kot la, habis sem nih kene pindah macam nih lagi, aku upah korang angkat barang pulak.mau?

p/s: kelas da start.wau.menarik.5 papers exam.lagi menarik.
p/s/s; henfon da buat perangai.tanda2 suruh tukar iphone4s.hihi.banyak duit u fatihahhh.
p/s/s/s: broadband tinggal kat rumah, tak sengaja.o my, wireless kpm kan hebat-sarkastik- ok fatihah sila bersyukur ada wireless.

ok bai.assalamaualaikum! :)