she's 19


tina time kecomelan masih ada

fatinah.saya kenal gadis ini dari internet.friendster.mase tuh form four.tahun2 dimana sangat gian dengan internet.lepas friendster kami sambung persahabatan dalam ym..kemudian exchange number,then blog..recently facebook..huh.lame dah kot kami kenal satu sama lain..2 tahun da rasenye..tapi kami tak pernah jumpa pon..sob3 =p
hari nie genap sudah umoq dia 19..gambar kat atas tuh tak tau la umoq dia berape.tak ingat nak tanya tadi..and sekarang dia tengah syok cuti2 Malaysia kat rumah..UIA tengah cuti sem sekarang nih..tina, da tau cuti turun la Sungai Petani aku belanja nasi kandar special kat hang..huhu..nak tunggu aku turun KL lambat lagi..

inilah dia birthday girl kite..sekali lagi selamat hari jadi..makasih sebab call aku tadi..huhu.sangat2 speechless jarang sangat berbual dalam phone..first and last mase aku dalam kem kat PLKN rasenye..anyway, sweet 19 dear fatinah..may Allah bless u =)

#gambar curi tapi dah dihalalkan oleh tuan ounye gambar.huhu

charlie sayang

diatas bukan charlie angel okeh..itu kite panggil charlie..huh..sejenis serangga yang menjadi nightmare kepada anak2 dara blok siputeh nie..serangga gatal yang datang menyerang kulit2 kami yang halus mulus bukan main nih..ceh..saya pon telah menjadi sasaran serangga tersebut..sekali dia attack kat muka.sedih3.nie some info pasal benda alah nih..

Mempunyai saiz kurang daripada 1 cm panjang. Badannya berwarna kuning kemerahan gelap manakala bahagian atas, bawah abdomen dan kepala berwarna gelap. Bahagian tengah abdomen yang berwarna hijau tua mempunyai sepasang sayap keras dikenali sebagai "elitron". Di bawah sayap keras ini terdapat sepasang sayap lutsinar yang dilipat kemas. Selalunya, kumbang ini kelihatan merangkak dengan pantas di kawasan sekeliling dengan menyembunyikan sayapnya dan sekali pandang ia lebih menyerupai semut. Apabila diganggu kumbang ini akan menaikan bahagian abdomen supaya kelihatan seperti kalajengking untuk menakutkan musuh.

Cecair hemolimf yang terdapat di dalam badan (kecuali sayap) kumbang ini mengandungi toksin sentuh haiwan yang paling berbisa di dunia. Toksin ini dikenali sebagai 'pederin' (C24 H43 O9 N) dinamakan dalam tahun 1953. Ia mempunyai tahap keracunan 12 kali lebih tinggi daripada venom ular tedung. Kumbang rove yang telah dikeringkan dan disimpan selama 8 tahun masih lagi mempunyai ketoksinannya. Persentuhan dengan kumbang ini semasa bergerak atau tidur, menghancurkannya pada badan atau mengosok dengan jari yang kotor akan menyebabkan konjunktivitis dan penyakit kulit yang teruk yang dikenali sebagai 'dermatitis linearis', 'paederus (kumbang rove/ staphylinidae) dermatitis', 'whiplash dermatitis' dan sebagainya. Pada September 2002, wabak dermatitis linearis yang disebabkan oleh kumbang rove telah menjangkiti beribu-ribu orang penghuni rumah pangsa dan asrama pelajar di Pulau Pinang.

Oleh kerana kumbang ini tertarik kepada cahaya pada waktu malam, tutup atau kurangkan penggunaan lampu dan tutup semua pintu/ tingkap semasa epidemik kumbang tersebut. Gunakan jaringan nyamuk yang halus, semburan aerosol serangga, perangkap berpelekat dan sebagainya. Jangan duduk berhampiran dengan cahaya/ lampu, jangan memukul kumbang yang terdapat pada badan, cuma hembus/ tiup untuk menghindarinya. Jika tersentuh dengan kumbang ini, basuh segera kawasan yang bersentuhan dengan sabun dan air. Sesiapa yang mengalami alahan kulit yang teruk mestilah mendapat rawatan perubatan.

heh.da takut da dekat charlie nih..tak padan dengan kecik tapi berbisa..nasib baik tak jadi yang teruk2 lagi..tapi klasmetku dah kene dekat mate dia..waaaa.seram kot..so.pada yang ok belah utara especially,be careful naa..

sumber:http://www.mpsp.gov.my/buletin/rove1.htm

february babes

video

kanak2 yang lahir bulan februari kelas daku.

hepi bday.

kak wani 17 feb.izzati 22 feb.

keseronokan mereka teserlah kan2?

exam dan KOT

simple post.
KOT 10 mac.MOCK exam juga 10 mac.
seronok tak terkata bila dengar berita tuh.heh

once in a blue moon.



da tak tau nak tulis apo..tadi buat reunion kat KB..muka2 yang da 2,3 tahun tak jumpa..they've change a lot.and i know that i've change too. =)
till we meet again buddies!!
saranghaeyo(tiba2)!!

mock exam

terdiam sekejap bila dapat jadual exam.emh.tak sampai sebulan lagi.boleh ke nak score semua subjek.bajet macam banyak je subjek.4 je.tapi yang 4 nie la yang penat nak score.aku bukan sorang yang pandai.dan aku juga bukan sorang yang rajin macam orang lain.doakan la minta2 lepas semua.tak payah nak masuk band yang lemah kan.

tapi kalau masuk band yang lemah tu terbaik untuk aku.reda.teringat time spm.add math.tergolong dalam golongan lemah tapi benda tu la yang buat diri bersyukur sebab jadi penguat diri untuk buat lebih baik.hasil pon positif =)



gambar takde kaitan langsong dengan post..nie la keje kami petang2..pergi joging+tengok orang main bola+bila boring amik gambar+bila lapar makan. =) life is meaningful with friends..mereka.terima kasih ye kamu,kamu dan kamu.walaupon aku kadang2 angin tak tentu pasal.kadang2 soalan tak terjawab tapi kalau kamu,kamu dan kamu xde.memang aku terduduk sendiri dalam bilik.terima kasih Tuhan sebab bagi mereka peneman perjuangan hidup yang tak pernah berhenti.terima kasih =)

=tadi.tiba2 rasa lain lepas solat.tiba2 berfikir tentang satu hasrat yang lame terbuku kat hati kecil secara serius.

die thane of cawdor


kan da cakap semester nie blajo play ataupon drama la bahasa mudah die.
batch tesl kami pula kena belajar play yang telah digarap oleh incik william shakespears.
ala.incik nie jugak la yang telah menggarap puisi yang kite blajar masa lower form dulu "sonnet 18".ingat?kalo tak ingat sila googe sendiri.
heh.incik shakespeare nie memang na kena la.
cerite die sangatlah complicated dan panjang dan bahasa sangatlah klasik.nak faham satu2 punya seksa dulu..

tapi betullah orang kata kalau tak kenal maka tak cinta.
sekali dah faham jalan cerita tuh,walaupon seksa and ade lagi bahase die yang tak faham.saye da boleh cakap saye jatuh cinta sama macbeth.
eh.bukan same watak macbeth tapi same cerita die.
cerita nie agak ok la,bagus untuk buat kite tido..so sape yang ade masalah susah tido, this play is the cure of your disease =p

=ade ura2 menyatakan budak2 tesl akan dipindahkan ke IPBA or maktab kat terengganu.haih.macam sayang la pulak nak tinggal IPSAH..let that not happen =)
=kak kemma, kal zack and other tesol seniors...selamat maju jaya di NZ. =)

u'll always in my heart.for real

"bakpo mung xtawar hargo dio nyo??bleh muroh gi tuh"


"mano aku tau!xajin agi kot bli benda nih sdiri.sebab tuh aku dok kelih ko pok2 mung jak tadi.."


this thing will happen when somebody that never buy phone by herself..she'll be a little bit confius.erk.no2.sangat2 konfius and just anggok2 whatever the phone seller said..even the price was high but then still she anggok2 dengan konfidennya..naive sungguh gadis ini.haha.

btw.just bought new phone sebab phone lamo da rosak..uhuk2...sedih kot...juga gumbira..haha..haa..nie la phone baruku..masih lagi cuba memahirkan diri mengguna sony ini sebab da terbiasa ngan nokia..nokia 6070.u'll always in my heart..chicha!!
buah hati pengarang jantung baru yang telahpon menggegar gegendang telinga nie.oyeah.