week-end


this is what i watch this weekend.ilang jugak lah stress nak exam.boleh lah daku bersuka ria bergelak sakan sebentar bersama running man..me and korean cant be seperated.wah.ayat tidak boleh blah ye..


cepatlah abis cepatlah abes cepatlah abes..lulus lah lulus lah lulus lah final
agak2 kalau ulang tiga kali memang jadi betul tak? bhahahaha

nota kaki;
penat tunggu dia..ke kena mula dulu?oh tidak.ego saya tinggi jugak. 
akal kate layan exam dulu lahhh ^^

demo silat mini karnival

DAY ONE


DAY TWO
some of the performances that catches their eyes ^^

the crowd.thanks to them kami semangat membara

weehoo.dapat hamper ^^ terus melantak on that day
more pictures on FB.for more info about silat cekak hanafi, please browse to our website, http://silatcekakhanafi.org

JOM SILAT!

kelante.oppsss

okey. i got this from facebook..best bace nih..boleh jugak gelak2 lepas abes silat and stress study.i luve kelante!!


baco sapa abis ni.baru demo pehe..buleh tehe nk suko selok..kawe guling bating do-de-do-de baco..hahaha..

Kantoi 1 Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"

Kantoi 2 Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…

Kantoi 3 Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..

dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya..

"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."

dengan muka yang selamba dan serius..

Kantoi 4 kwn aku... dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut

“pulut LEMPA satu”...

sepatutnya pulut panggang

Kantoi 5 cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumimurid : dua, cikgucikgu : nama dua jenis kutub tersebutmurid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING

(khutub @ kerutuk)

Kantoi 6 cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.

Kantoi 7 ni cito aku pulok....maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe

Kantoi 8 kwn aku citer cara2 masak kerutup..

”mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”

Kantoi 9 “saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”

Kantoi 10 Aku pernah dengar statement ni kat bank...

“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....”

yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......

Kantoi 11 kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."

laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke



Kantoi 12 peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...

Kantoi 13 masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...

ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...

dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'

hahahahha

Kantoi 14 masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam..

"Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"

Kantoi 15 member citer takdih......

si A nampak ular lalu menjerit...." ular.....ular.....katak.....katak..."....

Kantoi 16 ade sorang awek kelate ni kije receptionist kat hotel kawan aku kije...aritu hotel xdak api,blackout, so guest kol la hotel ,dia yg cakap

guest : " nape takde api ni"awek : " maaf cik,black out.api berJENTAP"

Kantoi 17 Dalam sebuah komuter...

“abang boleh ALIH sikit tak? Saya nk duduk ETEP.”

Kantoi 18 Ada org luar tu dia mari jalan kampung...org kmpung tu tau doh dia orng luar..

Ore luar tu g jale umoh woris dia..woris jauh2..jadi anak tuan umoh tu nak kecek luar jugak la..

Org Luar : ' mak ada tak? 'Anak Tuan Umah : " takdi mak ada duk tanah .. dia cakap nak gi tembak, nk g beli lauk..... "

[standard org2 kg kat kelantan..waktu2 tengahari, kalau nak beli ikan, mereka akan tunggu penjual ikan datang ngn motor kat tembak (tepi jalan )  

Kantoi 19 
haha..aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu...die beli kuih rm2 gune duet rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm 2..so dio ni oyak ar,

"mok cik cucur lagi xcukup seringgit.." mok cik ni pon oyak ar.."cucur xde dek, kalo nak kat kedai sebelah ade".

Kantoi 20 aku tringat pok sdaro aku maso gi kijo s'pore dulu

sebelum tu dia gi jale2 di johor dulu...dia skali nga saing2 dia 3 oghegi lah beli air....pah tu dia tanyo mokcik tu...

"kak..... PLETIM adaa ?

kakok tu ngango sapa.......saing2 dia pecoh perut dengar " PLETIM"

Kantoi 21 tringat ado soghe saing crito maso dio baru pindoh singapore...maso tu dio skoloh rendoh lagi...ado sari tu mok dio suruh gi keda beli bare...

saing : toke...kakah sup ada?

toke : hah?? kasut? kasut tak ada...itu terompah ada la...

saing : bukannn...kakah sup la...ada ke?

toke : aiya...saya sudah cakap kasut tak ada...terompah saja ada...

saing : (balik rumoh gi tanyo mok dio kelik) ma...cino tu duk royak kasut kasut tropoh...royak nok kakah sup...duk tawar tropoh dio...

mok saing : ma tok ingak nok royak sini oghe panggel repoh sup (rempah sup)...

saing : pade pong cino tu tok pehe...


Kantoi 22 aritu mak mentua saya ikot balik kedah. time maghrib, suami n abah saya nak pegi surau.mak mentua saya gi tanya kat abah saya

"ustaz nok gi balasoh doh ko?"terkejut abah saya . "taklah mek, nak pegi belasah sape pulak ni?"


Kantoi 23 membe saya cikgu,jenis pekat gler kelate tp ngajar di kL...budok2 biaso laa gege dale kelas..pastu dok tubik masuk tubik masuk..pastu dio jadi nk maroh gilo...nak marah ko budok2 tu. Dia oyak :

"awak ni kalau bising skali lagi..saya akan suruh awak TUBIK!!!"bdak2 KL hok dengar terpinga-pinga.."apa dia TUBIK cikgu?"


Kantoi 24 budak kelate:- mu gi beli timun cino kejap...budak johor:- nk berapa?.....budak kelate: (ngan muka confiden) mu beli daley 4-5 butir jadi ah...

pastuh budak johor tuh pegi kedai nak cari timun cina... selang beberapa minit kemudian...

budak johor: aku cari banyak kedai dah.. takde pun orang jual timun cina... apek buah tuh siap marah aku lagi.. dia kata dia tak pernah pun dengar timun cina, timun india, timun melayu....

masa tuh kitorang dah keras2 ketawa...... lepas explain kat dia yang timun cina tuh tembikai.. ngan dia2 pun ketawa besar.....

Kantoi 25 Sepupu aku hok duk johor balik cuti kat kg aku..pah tu gak adik aku nk tido laa skali depan tv dgn spupu johor aku tu..pah tu byk nyamuk..dio pun oyat gini..

"BANYAKNYE NYAMUK...BERBEROM-BEROM (bunyi nyamuk)...hahahaha..

Kantoi 26 Ado promoter gas mari umah aku..nk jual kepala gas untuk keselamatan gas gapo xtahu...mok aku hok interested nk beli..

pah mok aku ty laa..nk guno lagu mano ni..dio pun jawab..."mcm ni mak cik...kepala ni bawah ni mak cik CONCOS kat tong gas ni....

Kantoi 27 Ore kg aku duk KL, jenis tok beso kecek luar...dia ada duit besar nok g tukar keda...nok oyak guano ni nok tukar duit ni...dio kecek luar jugak...

“bang, nak tukar duit HALUS ada ?...”

Kantoi 28 dj radio: assalamualaikumpendengar: wa'salam...dj radio: bagai mana keadaan cuaca di Jeli skg?pendengar: hujan berek-berek.....

Kantoi 29 ada anak buah kawe jate sore bdk KL.. umur 6 thn..comey kakloh jugok la... bila balik kg, budok2 tino pakat2 kerumun anok buah kawe tu,,serupo ore ulu tok rajin jupo manusio..

"Eiii... comANnye... geraNnye.... nama awak sape.... tembaNnye pipi... rasa mcm nak KENGKAF jerrrr.."

Kantoi 30 didi gi kl umah abg dia...abg dia suruh gi kedai beli gayung...so dia pon gi kedai..smpai kedai dia tanya tokey...

"BANG, ADA JUAL CETONG TAK?"...

ada banyak lagi kot..tapi nie jela yang mampu post setakat nie..saye sendiri pon selalu je tersasul kelante nih dalam perbualan harian..pinggan jadi pinggang..macam2 lagi lah..bile pikir balik malu jugak tapi memang lidah sudah takleh kontrol.hehe.tak caye tra tanye orang klate.seyes ooo

opinion please

exam 1 and 2 november..then rest for about, emh, 6 days then baru lah sambung paper SS and ES on 9 and 10 november..mau balik kelantan cuti deepavali..well, at least 2 days, mau balik rumah..3-5 november..
should i go back or not ea?

hello

video


final da nak dekat..2 minggu lagi..tapi saye still goyang kaki..terasa diri hebat kot?haha.memang tak sedar diri nie =.=

01-02/11 and 08-09/11---- tarikh masuk dewan munsyi yang panas

psss.doakan saye passsss final..boleh masuk degree next year.ihihik..

nota kaki:
nok balik kelate T_T

cabaran 1 dalam 10 ribu - silat cekak ustaz hanafi version 2

cabaran tuh da berakhir dengan selamatnya..hari ahad lepas, kami semua pakat pegi berkumpul kat dataran merdeka..lebih kurang 7 ribu lebih pesilat berkumpul kat sane..alhamdulillah, walaupun ramai tapi AJK2 dapat kawal keadaan ngan baik je..dari pukul 8 sampai 12 tengahari kami berlatih..then majlis yang sebenar start dalam pukul 4.30 petang..penat memang penat..tapi bangga woo.dapat la masuk Malaysia Book of Record- The Largest Martial Art Performance

depan dataran.syok sangat sampai mata pon tutup

syahira.teman silat saye.saya belasah die die belasah saye. iluvu la syaira
kami lari dari hujung padang sampai kedepan semata2 nak cari kamera.sekali  kami dikelilingi abang2 silat tinggi cam KL Tower. xde peluang den masok tv =.=
nah.amik kau.end up with amik gambar sendiri.

satu ari nanti.ak nak pakai baju uniform nih.

gambar banyak je..tapi not in my camera..kalau ada masa.line broadband obedient, boleh lah nak share2 gambar..i luv silat cekak ^^

nota kaki:

3 minggu lagi nak final..oyeah T__T

home sweet home


rumah..saya rindu awak..eh, bukan..orang2 dalam kediaman cikgu azemi and cikgu sarifah inom..kakak rindu anda semua..i feel like going home rite now (oyeah.esok start kuliah.great)tapi itu dalam mimpi bolehlah T_T
is there any medicine for this kinda disease? kalo ade sile2 la share.sharing kan caring?

note dari kaki: jeles orang sekitar kawasan utara..boleh pulang ke rumah selalu..hujung minggu pasti kami yang non-utara kesepian semuanya T_T agak2 orang yang belajar oversea sane macam mane cara nak lepas rindu pada famili terchenta ye?

piala kuih muih klasik


instead just having typical classes, this is what we have done last week..piala kuih muih klasik.seronoook

what is it about? next post la.gambar tak sempat edit lagih ^^