the wish: nine

bismillahirahmanirahim

assalamualaikum.

i'm not that hardworking to write these days. don't ask why, even me asking myself, i found it hard to give even a single strong point.zzz to me.anyway, the statement below is just from my facebook status. see, betapa malasnya ceq sampai sanggup copy status je.harhar -.-

to my lovely akhwats, happy 9 month. idk why munira reminds us during our 9th month, but hey, there must be reasons kan? i just need time to process the reasons.acewah.

9 bulan melayari so-called-new-life. 9 bulan yang tiap2 hari mahu tak mahu must learn new things; sebab mulut kata sayang agama, sayang Allah, sayang rasulullah. dan kalau sayang tapi setakat di mulut memang tak best la kan? #nauzubillah
sayang yang bergerak bersama2 action is the one that not only me, but u too are trying ur best to do so. dan 9 bulan and onwards tipulah kalau cakap hidup smooth
 takde naik turun bukit. tapi sebab sayang, sama2 kita gagahkan diri, gagahkan hati, gagahkan semua yang ada tu untuk Dia. even kalau ditakdirkan kena buang sorang2 kat tengah laut tu pon sila jadi gagah.

"dan 9 bulan ni dah berapa kali tergelincir off track. ada masa dua2 kaki, ada masa sebelah kaki dan ada masa juga dengan badan-badan sekali,heh ( Munira Anis,2012)"

tapi Allah still sayang kita.kenapa cakap Allah sayang? even kita off track pon dia boleh pusingkan hati kita pada dia dengan jayanya. hebat kan?

entah apa akan terjadi esok, next week, next month, next year, next few years. sungguh kita tak kan pernah mampu predict. tapi mohon pada Allah dipermudahkan segala urusan, diperkukuhkan iman di dada. allahumma ameen allahumma ameen.

till next time.inshaAllah.assalamualaikum
 

2 comments:

Masturah Abdul Ghani said...

lnsyaAllah. Allahuma Ameen 2x. ;)

along said...

suka ayat 2.. even kita off track pun Dia blh pusingkan hati kita balik dgn jayanya...