IIUM, Kuantan: the trip

assalamualaikum.

jyeahh..cuti den nak habis dah..pejam celik pejam celik tinggal lagi 4 hari. oh tidak. sobs. malas nye nak balik masuk IPG. wuuu. but still, thanks to Allah, i'm going to enter my 2nd year. yeehaa,,alhamdulilah syukur kan?

okeh, berbalik kepada tajuk. actually, last sunday and monday, me and my friend, suhailah *which also in holiday mode, btw, she's medic student from india and her holiday is only 2 weeks but still balik malaysia.pergh.banyak pitih mung.haha* went to Kuantan to visit our friends at IIUM campus Kuantan. most of them are our schoolmates from boarding school dulu. adalah lebih kurang 7-8. ramai la tu kan? haha. well, i'm not a good narrator, just look at the pictures hopefully u'll understand the story.haha. satu UIA kami pusing okey ;)

first day: tak sempat pegi mane2 pon. sebab da sampai petang so tuan rumah bawak pegi kat tasik near their tabari. yeah, jalan kaki ooo. kalau jog dari tabari ke tasik tu pon da berpeluh dah tau :)
aimi, thah, chuelah, zatil
at the tasik. orang jog, we took our late lunch+camwhore. Yang pegang helmet merah is the tuan rumah a.k.a my bestie from f1 lagi.aimi.
muka excited tidak boleh blah =.=
second day: niat di hati nak ke teluk chempedak tapi takde kenaikan dan tuan rumah tak pernah pi. takut sesat padahal ade signboard boleh je ikut.haha.takpe lain kali aku pi kuantan hangpa kena bawak aku pi TC ok. So, end up pi bandar je.hihi. takpe, at least we can hang out together gether kan aimi? balik dari bandar teros pegi kampus dorang. okey buat tour kat sana pulak. dorang pon tak pernah buat tour camni. so thanks to us la kan, sempat jugak jalan2 satu kampus.wee :)
yeah, we're at kulliyah of medicine
hamik kau,kat maktab mane ade fountain, eh ade tapi kenapa tak penah bukak? =.=
kulliyah of pharmacy. tangga dia, huih, macam wishing stairs, tinggi! haha. 
tuan rumah macam tourist dah.haha.sakan depa :)
library pon harus amik gambar.haha.kata tourist *wink*
seriously, dentistry punye kulliyah, die punye architecture cantikkk !  i should have upload the full version.
last but still listed, the new mosque. seriously cantik sangat sebab dia putih. lalu je, tak sempat singgah sebab nak get ready nak balik kelantan. rugi rugi 
aimi captured this, die nak tunjuk kubah ade logo UIA.cewah mung aimi, semangat!
yang nie terpenting! 5 tahun berkawan, tak pernah bersua muka, finally we met, with tina :)

so, yeah, this entry is full with picturesss. it was fun being there. boleh jumpa kawan yang dah lama tak jumpa, kawan yang tak pernah jumpa, kawan baru yang awesome jugak and etc etc. and the most important is, i'm the only language students among them. haha. dorang kalau berkumpul keluar bahasa saintifik yang buat aku nganga sat.hihi. nie la hai, semua kawan baik aku budak medic. the tension is different, i know, so girls, study elok2, be good students and hopefully u guys will be good doctors or whatever career in future.cewah cikgu bagi lecture. ;P


ok la. till next time.assalamualaikum :)


p/s: terserempak kawan lama tapi tak tertegur :)

3 comments:

Izzati Shuib said...

bestnye da sampai uia kuantan :)

fatihah azemi said...

haha.best.nxt target, uia gombak pulak..hihi..tapi nak pegi lagi kuantan :)

Mas said...

hepi sunggoh kawan kite sore nih..